Re:How big are PHP arrays (and values) really?
by cygx on Friday December 16, 2011 @06:29AM
(#3360386)
Don't feel bad about it - the C standard can be quite subtle, and I've been known to spread lies about it as well.
Things about which I have stumbled somewhat recently:
* restrict-qualified pointer-to-const parameters do not guarantee that the pointed-to object won't be modified as restrict only applies if the pointer is actually used to access the object, which calling code can't know (ie restrict only enables optimizations in the called code and not reordering in calling code)
* functions with differently qualified, but otherwise compatible parameter types have compatible type (which is only mentioned in the last, parenthesized sentence of section 6.7.5.3)
Things about which I have stumbled somewhat recently:
* restrict-qualified pointer-to-const parameters do not guarantee that the pointed-to object won't be modified as restrict only applies if the pointer is actually used to access the object, which calling code can't know (ie restrict only enables optimizations in the called code and not reordering in calling code)
* functions with differently qualified, but otherwise compatible parameter types have compatible type (which is only mentioned in the last, parenthesized sentence of section 6.7.5.3)