Re:EU Passes Law to Switch iPhone to USB-C by End of 2024
by kalleboo on Tuesday October 04, 2022 @10:32AM
(#33080933)
The EU regulation has a stipulation to re-visit the chosen standard at set intervals (IIRC 3 years?), it's not "for all time"
Re:EU Passes Law to Switch iPhone to USB-C by End of 2024
by jamesrr39 on Tuesday October 04, 2022 @11:27AM
(#33081727)
You are correct, every 3 years. From https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2021/6988... :
> Reporting: the Commission would be required to report to the Parliament and Council on the application of the directive regarding new charging technologies every three years, starting from three years after the date of entry into force of the directive (article 47(2a) RED). By the same date, it would also be required to report on the impact of the possibility to acquire devices without any charging device and cable (article 3a(1) RED).
That way regulation provides the stick to force standardisation, but allows whatever new innovations develop later to have a chance at gaining a foothold. If we find ourselves in this situation again (with a single holdout) we can force the standardisation for a period of time again.