Re:GDPR penalty for passing on of IP address to Google by us...
by onli on Sunday January 30, 2022 @07:35AM
(#30136615)
Also the e-Privacy Directive does exempt strictly necessary cookies from any consent requirements, or am I completely confused now?
Edit: No, I'm not. The GDPR page I linked states the situation that follows both from the GDPR and the e-Privacy Directive. It also fits to what is written in the directive itself.
Re:GDPR penalty for passing on of IP address to Google by us...
by sqrt2 on Sunday January 30, 2022 @07:57AM
(#30136773)
Strictly necessary cookies for a service the user explicitly requested. And, importantly, this is true even if no personal data is involved and the process is therefore not covered by GDPR at all -- the cookie clause of e-Privacy Directive applies regardless.
Other than court judgments, the Article 29 Working Party opinion is the most authoritative opinion you will get on the interpretation of the e-Privacy Directive, which is the "real legislation" that you need to look at.
edit: Nobody claims that the e-Privacy Regulation is in effect, by the way -- of course it isn't, it hasn't even been passed. The cookie consent clause of the e-Privacy Directive is however in effect, and has been since 2009.